Gezocht...

 

Momenteel ben ik druk bezig met mijn project www.haarlemmermeer1940-1945.nl
Een project om de Haarlemmermeer ten tijde van 1940-1945 in kaart te brengen.

In de oorlog heeft de agrarische sector in de Haarlemmermeer een grote rol gespeeld in de oorlog. Niet alleen de Haarlemmermeerse voedselvoorziening heeft vele levens gered, maar ook het onderdak bieden aan onderduikers door boeren is van grote waarde geweest.

Voor mijn project ben ik op zoek naar getuigen van de Tweede Wereldoorlog. Oude mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Graag zou ik zo veel mogelijk mensen nog proberen te spreken en hun verhaal vast te leggen. Het gaat mij niet alleen om de spannende verhalen, maar ook de verhalen over het dagelijkse leven vind ik interessant.
De bovenstaande website wordt in Mei 2012 officieel geopend. Dan is het de bedoeling dat er een informatieplatform staat waar met name de jongere generaties gebruik van kunnen maken. Bijv. voor een spreekbeurt op school. Hiermee probeer ik er aan bij te dragen dat de Tweede Wereldoorlog in eigen regio niet vergeten wordt.

Verder werk ik ook aan een boek over de Haarlemmermeer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met name hiervoor ben ik ook op zoek naar getuigen uit de Haarlemmermeer die de Tweede Wereldoorlog bewust hebben meegemaakt. (Of die het een en ander over hun ouders kunnen vertellen die de oorlog hebben meegemaakt)

Wilt u hieraan meewerken dan kunt u mij bereiken via de e-mail: vincentvanrijn@quicknet.nl

Alvast vriendelijk bedankt,
Vincent van Rijn